Актуално‎ > ‎

Вижте кои варненци ще участват на Олимпиадата в Китай

публикувано 11.08.2014 г., 5:03 ч. от Elena Stefanova

    Трима варненци завоюваха квоти за участие на Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Нанджинг (Китай) през август.

                Това са НАШИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ :

                         боксьорът ДУШКО БЛАГОВЕСТОВ,

                        гимнастичката КАТЕРИНА МАРИНОВА и

                        плувкинята ГЕОРГИЯ КАДОГЛУ.


                                                Душко Благовестов - бокс

        Душко Благовестов е състезател на варненския боксов клуб Черно
море и направи фантастично представяне на световното първенство по бокс за младежи в София, като спечели бронзов медал в кат. 56 кг. Той отстъпи по точки с 1:2 съдийски гласа (28:29, 30:26, 29:28) срещу кубинеца Хавиер Ибанес. Благовестов е сребърен медалист от европейското първенство в София през 2012 г. С постижението си състезателят спечели квота за Младежките олимпийски игри в Китай. Възпитаник е на спортното училище „Георги Бенковски”. Треньор на боксьора е Димо Савов.

                                    Катерина Маринова - художествена гимнастика

    Катерина Маринова е състезателка на СКХГ Чар-ДКС с три финала на европейско първенство в Баку и класиране - четвърто
място на обръч, четвърто място на бухалки и шесто място на лента, резултати с които извоюва квота участие в Младежките олимпийски игри в Китай. Възпитаничка е на спортното училище „Георги Бенковски”. Треньор на гимнастичката е Филипа Филипова.

                                                Георгия Кадоглу - плуване

        Джорджия Кадоглу е състезателка на СК Астер” и се класира на 12-о място на европейското първенство по плуване за младежи и девойки в Дордрех (Холандия), като подобри собствения си национален рекорд на 400 метра съчетано - 4:57,52 минути, предишното й върхово постижение бе 5:00,61 минути от Балканиадата през април тази година. На вторите младежки олимпийски игри в Нанджинг (Китай), Джорджия ще плува на 200 метра съчетано. Възпитаничка е на спортното училище „Георги Бенковски”. Треньор на плувкинята е Гергана Василева.

        
Comments