Талантлива състезателка на Спортно училище „Г.Бенковски“направи бойната си закалка на голям форум по вдигане на тежести.

14-годишната Магдалена Димитрова се превърна в първата щангистка в историята на клуба, която участва на Европейско първенство за жени.

Преди дни Маги вдига в категория до 49 кг в Ереван, а вчера бе посрещната в залата на клуба във Варна от треньори, съотборници и ръководители.

Сред присъстващите бяха членовете на УС на Титан, сред които олимпийският шампион Янко Русев и зам.-кметът на район „Пиморски“ Веселин Василев, шефът на клуба Данчо Михайлов и най-успешният състезател на Титан Христо Христов, който при мъжете е европейски шампион и пети на Олимпийските игри в Токио. „

За Магдалена е важно да трупа опит, тъй като има безспорни качества и аз ще й помагам да се развива в правилната посока. Хубаво е, че тя е отговорна, има характер и иска да успява в нашия спорт. Следващите 3-4 години ще са от голямо значение за нея“, заяви треньорът й Живко Николов.

„В началото на юли Магдалена ще участва на Еропейското за кадетки в Молдова, където вече ще имаме големи очкавания.“, допълни Николов.

Снимка: Титан