Мотокрос

История и награди на клуба

През последните години моторният спорт се превърна в един от най-известните и обичани спортове у нас. И това не е случайно. България е страна с традиции в организирането и провеждането на състезания по мотокрос. Със спечелените десетки приза през годините, мото клуб Crazy Fox Motors си е заслужил челното място сред българските клубове. Crazy Fox Motors Team се появява на бял свят през 2008 година. Създаден е от любители на екстремните спортове, състезатели по мотокрос и ендуро. Негов председател е Николай Гочев – вицерепубликански шампион ATV.

Към клуб „Crazy Fox Motors Team“ се състезават четирима от най-добрите състезатели на България в различните дисциплини – MOTOCROSS-MX2 – Георги Гочев и Иван Петров и ROAD RACING – Moto 3-Геновева Кънева и SUPERSPORT 600 – Боян Бончев.

Георги Гочев

Георги Гочев е един от младите таланти и надежди на бъглгарския мотоциклетизъм в дисциплините MOTOCROSS и SUPERMOTO. Той е на 16 години но зад гърба си има десетки титли. През 2011 година Гого пожъна много успехи, като грабна Европейската купа по SUPERMOTO в клас S3 250, също така стана Републикански и Източноевропейски шампион в клас SUPERMOTO S3 250 . В дисциплината MOTOCROSS MX2 Гого е Вицешампион за републиканския и източноевропейския шампионат.

Геновева Кънева

Геновева Кънева се присъединява към „Crazy Fox Motors Team“ през 2011г. През 2010г. Геновева е вице шампион в клас SP125 Junior с мотор Aprilia. 2011 година започва добре сезона, но за съжаление в първия кръг на Европейския шампионат Alpe Adria поради техническа неизправност в мотоциклета падна и счупи двата си глезена. След бързото възстановяване, клуба закупи нов мотор HONDA MORIWAKI 2011год. с който се подготвя за новия клас Moto3 който ще бъде открит през сезон 2012.

Боян Ангелов Бончев

Боян Ангелов Бончев е новото попълнение на „Crazy Fox Motors Team“ той е на 24г.от град Варна, роден е на 1.07.1987г. Миналата година той, тренираше в “Ивис Рейсинг Тийм“, София. През 2011г. Боян стана Източно-европейски шампион 600sbks за 2011г. През 2012г. той ще участва в Източноевропейския шампионат и Републиканския в клас, 600 SSP. Очакваме от Боян, успешна година изпълнена с нови постижения в спорта.